4 Eylül 2010 Cumartesi

kayıp kıta


Kayıp bir kıtaydım senden önce, kendi sularında boğulmuş, kendi depreminde yıkılmış bir anakara. Değil insanoğlunun, tarihin bile unuttuğu bir kara parçasıydım, kaç korsan aşka beşiklik etmiş. Adım yoktu, göğüm, rüzgarım yoktu. Kendi yıldızımın kaydığını gördüğümde buldum seni ilk. Kalbimin orta yerinde patladığında ilk volkanım ve gürültüyle çatırdayıp sulara gömülürken tüm cevher damarlarım, yorgun bir deniz kızı olup vurdun sahilime, oysa ben batmaya niyetliydim suların en derinine. Seni kurtardığımı düşündün hep, değil mi ki batmakta olan bendim mercan kayalıklarından olma sedef rengi bir derinliğe. Son dağımın zirvesi gömülürken mavi beyaz bir kefene, batıni bir nefes düştü son nefesime, bütün deniz kabuklarım seni fısıldadı üzerimde yaşamış her kulağa, denizden gelen küçük kız, hoş geldin bu adsız adaya.
Dedim ya, adımı seninle buldum ben, sildim öncemi, tarihimi seninle başlattım. Şimdi kalkmış gitmekten bahsediyorsun istiridyelerimi, martılarımı yalnız bırakarak. Bilirim gidersin de geldiğin o acı sulara... Ama bilir misin hangi kayıp denizde, hangi kayıp limanda kalır adın, kaç deniz esiri, kaç kürek mahkumu paylaşır acımı. Gidersen kaç yunus ağlar, kaç çocuk ölür bu kıyılarda.

Bir kez batar bir kıta sulara, kaç direkli, kaç kürekli olursa olsun bir kez batar bir gemi okyanusa. Depremdir, volkandır, seldir, rüzgardır sebep. Bak yeni çıktım, henüz kurumadı kumlarım, hala yosunlu kayalarım. İstemem ne depremim, ne volkanım, ne selim, ne rüzgarım olasın, istemem beni o sarhoş eden maviliğe tekrar yollayasın. Gidersen bil ki rengim mavi, yerim derindir, kalırsan bu isimsiz kıta artık senindir.
eylül/2010 malatya

4 yorum:

  1. sevgilinin gitmesi bedeninde yüreğini kaybetmeye benzer.yanında olmasa bile onun mutluluğu, ayakta duruşu, başarısı mutluluk veriyormuş insana...bende böyle bir hikayeyi başlamadan bitirmek zorunda kaldım.keşke kendisine olan sevgimi bilseydi...
    duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz.
    sevgiler saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Tüm sevdiklerinizle birlikte,sağlık ve huzur içinde mutlu bayramlar diliyorum...

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. selam doktor.üşenmeden yazdığın yazılardan bazılarını tesadüf okuma fırsatım oldu.yüreğine sağlık...hayat insanın en iyi öğretmenidir...öğretmenlerde öğrencilerde kutsaldır...bence sen bunlara ek olarak birde doktor luğu ekleyince,gerçekden kutsal seçinti olmuşun :-)tekrar yüreğine eline sağlık,umarım busefer hayata sen öğretmenlik yaparsın minik oğlunla ve sevenlerinle....

    YanıtlaSil