22 Aralık 2008 Pazartesi

Hiç Gibi


Kim ne derse desin, sen farklıydın. Uğruna bir kadını terk ettiğim tek kadındın, ve beni bir başka erkek uğruna terk eden tek kadın. Ne garip değil mi şu yaşamak denilen şey, bir tek seni aldatmamıştım oysa. Hayat, kısa hesaplaşmalardan ibaretmiş, birinin ahı, diğerinden çıkarmış anladım. Unutabilmekmiş yaşamak biraz da, acıyı hayata sos yapabilmekmiş.


Kim ne derse desin, sen farklıydın. Karakalem resmini çizdiğim tek kadındın. Uğruna dayak yediğim, uğruna dostumu sattığım, uğruna bir başkasına aşık olduğum tek kadın. Şimdi bir başka şehirde, başka bir adamlasın, ve ben, seni unutmak uğruna aşık olduğum kadınla. Kısa hesaplaşmalardan ibaretmiş hayat, öğrettin. Çoktan ahını çıkardın başkalarına yaptıklarımın, koca bir çınar gibi devirip gittiğinde anladım. Gövdemin altında kalıp kırıldığında bacaklarım, kırdığım kalplerin acısını anladım. Aldatmamıştın belki ama, aldatılmaya hazırlamıştın, aldatılmak beni yıkamadığında anladım.

Ağladım bir taş gibi, yol kenarında bir ot gibi, unutulmuş gibi, hiç gibi, hep gibi ağladım. Çığlığım Mars’tan döndü, Venüs’e aktı gözyaşım. Beni aldattığında, o kadını çok sevdiğimi anladım.

Kim ne derse desin, sen farklıydın. Beni büyüttüğünde anladım.
Kutsal Devrim Seçinti
aralık 2008

11 yorum:

  1. aldatılmak tüm iğrençliğine rağmen iyi bir öğretmendir. önünde eğilmedikçe, ona boyun eğmedikçe yenemiyorsun..

    YanıtlaSil
  2. Karakalem resmini çizdiğim tek kadındın.
    Takıldım ben bu cümleye, çünkü o da benim karakalem resmimi çizmişti :(

    Aldatmasa bile aldatmaya zemin hazırlaması kafasında bile başkasına yer vermesi aldatmaktır bana göre...

    Bu yıl tüm yaralarını saracak bir elin hayatında olmasını ve senin için herşeyin güzel olmasını diliyorum.
    Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  3. thesaurus; olmasaydı dediğimiz günler vardır hayatımızda. O bir gün yüzünden değişmiştir tüm yarınımız. Yarına uyanmak da istemeyiz, o bir günün silinemezliğini kabul de edemeyiz. Ben gitmeyi tercih ettim eski hayatımdan. Oğlumu büyük bir yara gibi bırakarak gitmeyi tercih ettim.
    Ve sen Hilal, geçerken bir soluklanmış, içinden geçeni yazmışsın uzatmadan ve üşenmeden, teşekkürler.
    Hoş geldin Tuana, bu yıl yaralarımı saracak tek el, oğlumun o minicik elleridir. Başka kimsenin karakalem resmini çizemez artık ellerim. Her tarafı yara bere içinde bir cerrah eli artık onlar.
    Teşekkürler dostlar.

    YanıtlaSil
  4. Ben aslında yorumlara cevabına yorum yapmak istedim sevgili abicim. Görmek, bilmek, duymak, yaşamak istemediğimiz günleri gerçekten unutabilsek hayat nasıl olurdu. ''Herous'' diye bir dizi var CNBC-e'de orda 'silici' diye bir karakter var insanların sadece belirli olaylar ile ilgili anılarını hafızalarından tamamen siliyor. Bazen böyle biri bizim de hayatımızda olsa diyorum, herşey daha mı kolay olur? Ama acı da olsa dünümüz olmadan bugünümüz, yarınımız olmuyor, bazen görmek istemediğimiz yalanlar göremediğimiz gerçekleri gösteriyor bize. Kaç yaşında olursak olalım dünümüzle büyüyoruz ve dünümüzle büyütüyoruz çocuklarımızı. Yarın için kararın ne olursa olsun tek değişmeyecek gerçek var ki sen herzaman onun babası olacaksın.Yarınını ona verebilmek için bugünlerinin üstesinden yüreğin güçlü gelmelisin.

    YanıtlaSil
  5. en unutulmaz olanlar en çok canımızı yakanlar mı? yoksa onlar unutulamayacak kadar olduklarından mı bu kadar canımızı yakıyorlar..

    Canım acıdı okuyunca..

    YanıtlaSil
  6. Kardeşim cok uzun zaman oldu, seni burada bulmak. herzaman oldugu gibi kendini ifade edecek şekilde kullanmişsın kelimeleri. hersey dün gibi. zaman hiç akmamış sanki benim için ama oralarda cok şeyler değişmiş. umarım hatırlarsın. özledik be abi...

    YanıtlaSil
  7. "bu yıl yaralarımı saracak tek el, oğlumun o minicik elleridir." haklısın yarana ilaç olacak sadece oğluna vereceğin sevgi ve onun sevgisidir...
    kendimi konuya yakın buldum.ben de kızımı bekliyorum yalnızlığımı paylaşması için.
    hayat birçok seçenek sunuyor insanın önüne.seçmek bize kalmış ama bazen seçmek de lüks bence...

    YanıtlaSil
  8. hayat gercekten tuhaf. ve ah aldınmı mutlaka cıkıyor. bır cok sey geldı aklıma ama kelımelere dokemeyecegım sımdı..
    1 yıl gecmıs acınız hafıflemıs olmalı. oyle umalım.

    YanıtlaSil
  9. tesadüfen denk geldim yazınıza ve biliyor musunuz yaklaşık 1 ay kadar oldu ve hemen hemen aynı olay başımdan geçti ve resmen hislerime tercüman olmuşsunuz.. eğer ki bu yorumu görürseniz lütfen kayıtsız kalmayın ve bana bir şekilde msj atın lütfen çünkü çok ama çok kötü durumdayım.. eminim ki vereceğiniz tavsiyeler olacaktır lütfen görmezden gelmeyin ve bana yazın birilerinin yardımına ihtiyacım var sadece bir şekilde sizinle konuşmam gerekiyor çünkü ruh halim son derece kötü ve şu son 1 aylık dönemde kendime zarar vermeye çalıştığım zamanlar oldu.. lütfen anlayış gösterin msjınızı bekliyor olucağım bu gerçekten çok önemli, bir şekilde benimle iletişime geçerseniz çok minnettar olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spartacüs; çok ama çok uzun bir zamandır bloğuma girmiyordum. umarım çok geç kalmamışımdır.

      Sil